Vipuvoimaa

Kimmo Aroluoman Keikkapäivä – 24 h kiertue-elämää -kirja on ilmestynyt

keikkapaiva_kansi

Raadollisesti mutta rehellisesti bändin kiertuearkea kuvaava kirja Keikkapäivä – 24 h kiertue-elämää on pakollista luettavaa jokaiselle muusikolle, teknikolle, keikkamyyjälle ja kiertuetuotantojen parissa työskentelevälle musiikkialan ammattilaiselle. Sen parissa voi viihtyä myös kuka tahansa keikoilla käyvä musadiggari, jota kiinnostaa kaikki se, mitä kulissien takana tapahtuu.

Lue kirjan ensimmäinen kappale Backstage-blogista!
Tsekkaa “Kiertuepäivä – 24 h kiertue-elämää” kirja pokkarina.

Kirjan alussa päähenkilö herää bussista ja palaa lopussa samaan sänkyyn. Välissä on roudattu kamat sisään, tehty soundcheck, soitettu keikka ja roudattu kamat ulos. Tarinaa höystetään tosielämän anekdooteilla ja esimerkiksi pikaoppailla eri Euroopan maiden keikkakulttuureihin.

Suurimpana motiivina kirjan kirjoittamiseen oli se, että alalla vallitseva hiljainen tieto saataisiin levitettyä kaikkien keskuuteen, ruohonjuuritasolle asti.

Moni tällä alalla työskentelevä varjelee oppimaansa ja pelkää, että joku vie hänen työpaikkansa. Mielestäni tämä on väärä ajattelutapa. Yritinkin palata mielessäni siihen hetkeen, kun aloitin kitarateknikon työt ja miettiä, millaisen kirjan olisin silloin halunnut lukea. Tämä on se kirja!

22.10. 2014 Kimmo Aroluoma

Kimmo Aroluoma on suomalaisten bändien kanssa yli viidessäkymmenessä maassa kiertänyt kitarateknikko, Custom Sounds Finlandin toinen omistaja, sekä Backstage-verkkolehden kirjoittaja.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.